zaterdag 15 januari 2011

Pas op met de vervaldatum van Carrefour producten

In de Carrefour om de hoek hebben ze een koelvak geplaatst waar alle producten die bijna vervallen zijn, aan een zacht prijsje worden verkocht. 30% korting krijg je als het potje yoghurt nog maar 2 dagen geldig is, of als de zalm morgen vervalt. Soms liggen er zelfs producten tussen die al een paar dagen vervallen zijn. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze Carrefour op de lijst stond met supermarkten die niet rendabel meer waren. Wat ons wel verbaast is dat hij toch niet gesloten zal worden.

Maar goed, mijn artikeltje vandaag gaat over die bewuste vervaldatums. Wie is er bang van een vervaldatum die dichterbij komt? Gooien jullie spullen weg die een paar dagen te lang in de koelkast hebben gelegen? Natuurlijk maken we een onderscheid tussen etensresten die lang bewaard kunnen worden zonder noemenswaardige risico's en verse producten die tot salmonellavergiftiging kunnen leiden.

Sinds een paar jaar spring ik nu heel wat bewuster om met de aankoop van hoeveelheden. Meestal koop ik te weinig, waardoor onze koel- en voorraadkast niet meer uitpuilt met nutteloze dingen. Maar wat ik wel zal kopen zijn de bovenstaande promoties waarbij je maar een paar dagen hebt. Voor een dessertje of een fles pompelmoessap is er altijd wel plaats in ons buikje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten