dinsdag 18 januari 2011

Het Einde van de Belspelletjes?

Hoera, hoera, driewerf hoera. Dankzij het VRT-programma Basta zou er wel eens een einde kunnen komen aan de belspelletjes. Nadat deze moderne vorm van volksverlakkerij in Nederland al verboden werd, komt hopelijk Belgiƫ aan de beurt. In Basta werd op duidelijke manier getoond dat deze firma's niet alleen opvallen door hun zoektocht naar manieren om mensen te bedriegen, maar bovendien getuigen ze van een totaal gebrek aan respect voor hun kijkers.

Pas op, belspelletjes zijn niet de enige boosdoeners. Ik ben ervan overtuigd dat dingen zoals Euromillions en Nationale Loterij ook boerenbedrog is. Onlangs zei er iemand nog dat de Lotto eigenlijk een belasting is op idioten, en ik ben het daar volledig mee eens. Wie denkt dat hij kans maakt om de hoofdpot te winnen, droomt. Want met kansen van 1 op 76.275.360 heeft het volgens mij niet veel zin om mee te spelen.

Het geld dat je bespaart door niet met zulke spelletjes mee te spelen, dat is het enige geld waar je zeker van bent dat je het niet verliest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten