woensdag 8 april 2009

Woorden Tellen in Word

Vertalers, studenten, tekstschrijvers en journalisten vinden het handig om te weten hoeveel woorden er in een tekst staan. Vroeger kregen we van onze prof de opdracht op 1000 woorden te tikken en dat was soms gekkenwerk om dat juist te bereken. Ook voor het op maat maken van teksten voor bijvoorbeeld een webpagina of brochure, kan het handig zijn om te weten hoe lang een tekst (al) is.

Lees hier hoe u dit makkelijk kan oplossen in Word.

U kunt natuurlijk de gebruikelijke manier hanteren:

Kies in het menu Extra >> Woorden tellen.
In het dialoogvenster Woorden tellen krijgt u onder het kopje Statistieken het aantal pagina's, woorden, tekens (exclusief spaties), tekens (inclusief spaties), alinea's en regels van het onderhavige document gepresenteerd.
Klik op Annuleren of het sluitteken om het dialoogvenster te sluiten.

Er is nog een ander hulpmiddel voor het tellen van woorden, namelijk de Werkbalk "Woorden tellen". Door deze werkbalk via Beeld >> Werkbalken >> Woorden tellen aan te zetten, wordt een werkbalk met een pull-down menu met daarnaast een knop Opnieuw tellen getoond.

Door tijdens het typen regelmatig op de knop Opnieuw tellen te klikken weet men precies wat de status is. Via het pull-down menu kan men ook het aantal tekens (geen spaties), tekens (met spaties), regels, pagina's en alinea's bijhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten