zondag 12 april 2009

Hoe overleef je een zakendinner?

Hoe overleef je een zakenlunch? Wel, heel gewoon, door het naleven van een aantal basisregels.

11 regels voor een gezellige zakenlunch

1. Zet je ellebogen niet op tafel.
2. Steek nooit een mes in je mond.
3. Gebruik je servet om je mond af te vegen voordat je drinkt.
4. Klink niet met je glas. Hef het gewoon en kijk de andere in de ogen.
5. Gebruik je mes enkel om je vlees te snijden.
6. Als je even pauzeert, leg je je mes en je vork in je bord, maar niet met de uiteinden op tafel.
7. Ben je klaar, leg dan je mes en vork aan de rechterzijde, met de punten gericht naar het midden van het bord.
8. Al mag je sommige etenswaren met je handen eten, probeer dit toch zoveel mogelijk te vermijden.
9. Kies voor gerechten waarvan je weet dat je ze op een normale manier de baas kan.
10. Als een vrouw je uitnodigt, laat je haar ook gewoon de rekening betalen.
11. Zeg nooit aan het begin van een maaltijd dat iedereen gerust zijn gang kan gaan want dat het bedrijf betaalt. Dit komt bijzonder onprofessioneel over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten