zaterdag 11 april 2009

Hoe geef je antistress massage

Eén van de leukste dingen die ik geleerd heb, is het geven van massages. Later zal ik wel eens vertellen hoe het begon, het is een heel bijzonder verhaal. Maar voor vandaag wil ik me beperken tot 1 specifieke vorm : de anti-stress massage

Anti-stress massage is een combinatie van verschillende massage technieken, die we op een later tijdstip zullen behandelen. Ik bedoel dan voornamelijk de Californische massage, shiatsu, reflexologie, sensitieve massage en healing.

Het is een ontspannende massage van het hele lichaam, waarbij een gevoel van totale rust gecreëerd wordt.
Je wordt gemasseerd in je totaliteit als mens, met een respectvolle aandacht. Bij de massage krijgen de structuur en de samenhang van je lichaam speciale aandacht waardoor deze massage ook sterk verbindend en helend zou werken.
Je leert je lichaam aanvaarden zoals het is, met al haar gebreken en sterke punten.
Belangrijk is te beseffen dat deze massage geen kinesitherapie, geen sportmassage en dat ze ook absoluut geen enkele seksuele bedoeling heeft.

Wat heb je nodig ?

- goedverwarmde kamer
- zachte relaxerende achtergrondmuziek
- warme olie

Je ligt comfortabel en hebt de tijd om tot jezelf te komen. Je mag je spanningen laten wegebben en je overgeven aan veilige handen die met zachte, diepgaande bewegingen de verschillende delen van het lichaam masseren. Warme olie helpt om de soepele glijdende bewegingen te bekomen, terwijl de etherische olie een kalmerende werking bevordert. Bij voorkeur gebruikt u etherische olieën die rustgevend werken, zoals Amandel-, Zonnebloem- en Macadamia-olie met o.a. Lavendel, Spijklavendel en Palmarosa. Persoonlijk werk ik vaak met olie van Weleda, maar probeert u zelf maar eens verschillende merken uit.

Grote bewegingen verbinden de verschillende delen van het lichaam en benadrukken de samenhang ervan als geheel. Na de massage wordt je afgedroogd en warm toegedekt.
Zorg dat je de tijd en ruimte geeft om deze totaalindruk te laten bezinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten