donderdag 2 april 2009

Testfreaks, een uitstekende site voor recensies en testresultaten

Indien u op zoek bent naar betrouwbare beoordelingen en testresultaten van nieuwe gms's, games, home audio, televisies of dvdspelers, dan kan u bij heel wat verschillende websites terecht, al dan niet in het Nederlands. Er zijn er namelijk zoveel, dat het moeilijk wordt om door de bomen het bos te zien.

Vandaag zullen we Testfreaks.nl onder de loepe leggen, een community die productinformatie en reviews verzamelt van meer dan 60 landen en duizenden bronnen om het best mogelijke advies te geven. Welkom bij onze test.

Als experiment nemen we de Canon 40D, één van de beste semiprofessionele camera's die er momenteel op de markt zijn. Wat gebeurt er als die omschrijving in de zoekfunctie intikt.

Onze opmerkingen

- de zoekfunctie werkt uitstekend. Hij vindt de camera dadelijk, en er staat verder geen storende uitleg bij. Gewoon 1 klik en je hebt een degelijk overzicht.

- een score geeft dadelijk aan of dit een produkt is dat in de TestFreak community waardering krijgt. Opmerkelijk is wel dat de score op het eerste zicht niet erg logisch is. Zowel bij de gebruikers als de experten scoort hij sterk, maar toch krijgt hij een relatief lage score in de eindbeoordeling. De verklaring is dat er een ingewikkeld algoritme wordt gebruikt waarbij bijvoorbeeld oudere toestellen een lagere score krijgen. Dit betekent dat een oude televisie, die 5 jaar geleden nog een score zou hebben gekregen van 9, nu maar 7.5 meer waard is.

- er is een Wikifreak omschrijving, die kort en bondig objectieve informatie geeft over het produkt. Dit is heel degelijk, omdat lezers hier geen verkoopspraatjes verwachten maar correcte informatie. Gelukkig is er ook een omschrijving van de fabrikant terug te vinden, zodat beide vergeleken kunnen worden

- de gebruikersomschrijving is héél praktisch, omdat je hier informatie vindt die je als gebruiker nodig hebt: wat vinden gebruikers zoals mezelf over dit produkt. Heel vaak krijg je hier dan ook de antwoorden op vragen die een doorsnee gebruiker zou stellen

- de expertenbeoordeling is hét paradapaardje van Testfreaks.nl en de beste reden om deze website dadelijk toe te voegen aan je favorieten. Hier vind je recensies terug van bekende en minder bekende tijdschrijften, technische blogs enz...
Voor onze test met de Canon EOS 40D staan er meer dan 150 reviews. Een paradijs om in te grasduinen, én toch overzichtelijk dankzij de korte inhoud en de score die steeds zichtbaar is.

- de mogelijkheid om deze informatie dadelijk te delen op je blog via del.icio.us, furl, facebook of Windows Live bijvoorbeeld, maakt dit extra aantrekkelijk.

Conclusie: Testfreaks.nl is nog in haar bèta fase, maar overtuigt door haar degelijkheid, aanbod én gebruiksvriendelijkheid. Uittesten zou ik zeggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten