zondag 20 december 2009

Fotograferen tijdens de Kerstperiode (3)

Alle huidige EOS en compacte digitale camera's (met uitzondering van de EOS 1 en EOS 5 professionele serie) hebben een ingebouwde flitser. Dit is erg handig om binnen snelle foto's van familie en vrienden te maken.

Gebruik de functies van je camera om rode ogen te bestrijden.

Omdat de Canon IXUS en PowerShot camera's zeer compact zijn, bevindt de ingebouwde flitser zich dicht bij de lens, waardoor rode ogen kunnen ontstaan. Dit effect treedt op omdat pupillen in het donker wijder zijn en niet snel genoeg kunnen reageren op de flits. Om dit te omzeilen heeft Canon de modus "Rode-ogen-reductie" ontwikkeld; voordat je de foto neemt, produceert de camera een korte voorflits. Op het moment dat de foto daadwerkelijk wordt genomen, hebben de pupillen voldoende tijd gehad om zich aan te passen.

Daarnaast beschikken de nieuwste compacte digitale camera's over "Rode-ogen-correctie". Deze functie treedt in werking nadat je de foto hebt gemaakt. Rode ogen worden automatisch gedetecteerd en verwijderd. Met deze functie kunt u ook handmatig rode ogen verwijderen. Voor instructies over hoe dit werkt verwijzen we je naar de handleiding van je camera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten