vrijdag 4 december 2009

Bookcrossing - Wilde boeken

Hebben jullie al gehoord over Wilde Boeken of Bookcrossing? BookCrossing is een initiatief van en voor enthousiaste lezers van over de hele wereld. Ze laten boeken “in het wild” achter zodat anderen ze kunnen lezen. Boeken die thuis toch maar staan te verstoffen, of die ze zo mooi vinden dat ze de ervaring willen delen.

Concreet gaat het zo in zijn werk; je neemt een boek, plakt er een bookcrossing sticker in (kan je gratis downloaden op de website) en je laat je boek "los". Dankzij de unieke code kan je je boek opvolgen in zijn reis door de wereld.

De term bookcrossing is bedacht door de maker van www.bookcrossing.com, Ron Hornbaker, een Amerikaan. Via deze site kan een boek geregistreerd worden waarna er een label met het BCID (boek-ID) nummer in wordt geplakt. Door deze registratie kan het boek gevolgd worden van eigenaar naar eigenaar. Het doel van dit alles is, van de hele wereld een bibliotheek te maken.

Dit is een echte ontdekking : op de Wilde Boeken / Bookcrossing website kan je 3 leuke dingen doen :

1. de reis volgen van boeken die ergens te vondeling werden gelegd
2. toetreden tot het Wilde Boeken Genootschap, een bonte verzameling mensen die dezelfde passie delen : liefde voor het boek
3. boekenkarma verzamelen :D

link : www.bookcrossing.be of www.wildeboeken.be of www.wildeboeken.nl
http://www.wildeboeken.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten