woensdag 4 augustus 2010

ING zet kwaad bloed bij 60-plussers

U hebt het misschien ook gehoord op het nieuws: ING had een maatregel ingevoerd die ze nog dezelfde dag hebben ingetrokken. Duidelijk bewijs dat er toch iets mis was met de voorgestelde maatregel. Wat was concreet het plan? ING wilde de limiet die 60-plusser konden afhalen met hun bankkaart, verminderen van 2500 euro naar 1000. Getroffen personen die daarmee niet akkoord gingen, konden bezwaar aantekenen bij ING en dan zou hun limiet terug naar 2500 euro gebracht worden.

Wat was de reden van de maatregel? Blijkbaar bevinden 60-plussers zich in een 'gevaarlijke' groep waar heel wat misbruik vastgesteld wordt. En ING wilde naar eigen zeggen deze groep beschermen.

Volgens ons heeft ING wel degelijk een punt, maar om alle 60-plussers zomaar over één kam te scheren en een maatregel in te voeren die wel degelijk een impact heeft op de leefwereld van deze klanten, was om het zachtjes uit te drukken "onverstandig".

Er kwam natuurlijk dadelijk kritiek. Van de gepensioneerden zelf (hoewel ik toch nog heel wat 60-plussers ken die nog altijd werkzaam zijn), van de politiek, van belangenverenigingen.

Volgens ons was deze maatregel echt een brug te ver. Wat vinden jullie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten