maandag 15 november 2010

Parlez-Vous Foodlingo?

Als ik tegenwoordig een artikel lees over voeding in krant of tijdschrift, dan grijp ik regelmatig naar mijn google of wikipedia vanwege de moeilijke termen. Want de laatste tijd helpt mijn woordenboek al lang niet meer, omdat er steeds vaker "Foodlingo" gebruikt wordt: mocktail, lohas, cowpooling...

Je kan het niet te gek bedenken of elke nieuwe trend heeft een, euh, trendy benaming.
Ken je bijvoorbeeld de term koffiezaag? Dat zou volgens de Nederlandse foodwriter Marjan Ippel "iemand zijn die alleen nog maar kan zeuren over welke koffiebonen je moet gebruiken, hoe ze gebrand worden en in welke koffiepot je ze moet brouwen". Klinkt inderdaad als een zaag :)

Waar is de tijd dat je Ons Kookboek kon openen en een antwoord vinden op bijna elke (kook)vraag? Nee, nu heeft zowat iedereen het over merroir, oestersommelier, ecofabulous of 'incourante delen'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten