donderdag 21 oktober 2010

Mosselen in de wok "Côte d'Azur"

Via de Vlaamse radiozender MNM heb ik onlangs een mosselpakket voor 10 personen gewonnen.

In de doos zat het volgende :

- 6 kg mosselen van Prins & Dingemanse
- Ricard
- 5 flessen wijn
- uien, olijfolie, peterselie, venkel
- room

Plus het recept "Mosselen in de Wok Côte D'Azur" van Lady Chef of the year Sofie Dumont.

Hieronder het recept van Sofie Dumont, dat ik met de toestemming van het communicatiebureau RCA publiceer:

Ingrediënten voor 1 persoon

- 600 gr mosselen
- 1/2 ui fijn gesneden
- 1/4 venkel
- 1 el olijfolie
- 1/4 bos platte peterselie gehakt
- 2 cl Ricard
- 8 cl room

Bereiding

1. Verhit de olijfolie in de wok en stoof hierin de ui en venkel aan.
2. Voeg de room toe en laten even opkoken
3. Schep hierin de mosselen op en wacht tot ze opengaan
4. Voeg de Ricard en de gehakte platte peterselie toe.
5. Omroeren en klaar is kees

Serveertips

Serveer in een diep bord
Zet vers stokbrood op tafel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten