Via de Vlaamse radiozender MNM heb ik onlangs een mosselpakket voor 10 personen gewonnen.
In de doos zat het volgende :
- 6 kg mosselen van Prins & Dingemanse
- Ricard
- 5 flessen wijn
- uien, olijfolie, peterselie, venkel
- room
Plus het recept "Mosselen in de Wok Côte D'Azur" van Lady Chef of the year Sofie Dumont.
Hieronder het recept van Sofie Dumont, dat ik met de toestemming van het communicatiebureau RCA publiceer:
Ingrediënten voor 1 persoon
- 600 gr mosselen
- 1/2 ui fijn gesneden
- 1/4 venkel
- 1 el olijfolie
- 1/4 bos platte peterselie gehakt
- 2 cl Ricard
- 8 cl room
Bereiding
1. Verhit de olijfolie in de wok en stoof hierin de ui en venkel aan.
2. Voeg de room toe en laten even opkoken
3. Schep hierin de mosselen op en wacht tot ze opengaan
4. Voeg de Ricard en de gehakte platte peterselie toe.
5. Omroeren en klaar is kees
Serveertips
Serveer in een diep bord
Zet vers stokbrood op tafel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten